Van traagschuim tot pocketvering: welk type matras past het beste bij jou?

07 Jul 2023

Van traagschuim tot pocketvering: welk type matras past het beste bij jou?

Matrassen zijn er in verschillende soorten en maten. Van traagschuim tot pocketvering, het kan soms moeilijk zijn om te weten welke matras het beste bij jou past. We zullen hieronder wat meer vertellen over de verschillende soorten matrassen, zodat je een goede keuze kunt maken.

Voordelen van Traagschuim 

Traagschuim of 'memory foam' is een veelgebruikt materiaal voor matrassen. Het is een ergonomisch materiaal dat je lichaam zacht aanvoelt en het perfecte schuim biedt om gewicht en druk te verdelen. Afhankelijk van de kwaliteit en dichtheid van het schuim, kan het je steun bieden bij het slapen.

Het voordeel van traagschuimmatrassen zijn dat ze vrij betaalbaar zijn, door de druk voor langere periodes gelijkmatig over je lichaam verdelen en zeer comfortabel zijn. Daarnaast is het materiaal ook hypoallergeen, wat betekent dat het bestand is tegen huismijt, schimmels en bacteriën.

Pocketveringmatrassen 

Pocketveringmatrassen zijn een ander veelgebruikt type matras. Ze worden gemaakt van duizenden individuele veren die in aparte zakken zijn genaaid. Deze veren zijn ontworpen om te bewegen in dezelfde richting als jouw lichaam, zodat je een betere nachtrust krijgt.

Pocketveringmatrassen zijn ideaal voor mensen die last hebben van rugpijn. Door het verenkussen worden de drukpunten in je rug geëlimineerd. Daarnaast zijn ze ook goed voor mensen die graag wat extra steun willen.

De Beste Keuze 

Het is belangrijk om te bedenken of je meer comfort nodig hebt, of dat je wat extra steun wilt. Als je veel last hebt van rugpijn, is een pocketveringmatras waarschijnlijk de beste optie. Als je echter op zoek bent naar een zachtere matras met een schuimachtig gevoel, is een traagschuimmatras misschien meer geschikt.

Een afweging maken

Als je wilt weten welk type matras het beste bij jou past, is het belangrijk om de voordelen van elk type matras af te wegen. Bepaal of je meer comfort of steun nodig hebt en kies vervolgens de matras die het beste past bij je lichaam.

Tot slot 

Er zijn veel verschillende soorten matrassen verkrijgbaar, waaronder traagschuim en pocketvering. Als je wilt weten welke het beste bij jou past, denk dan aan je behoeften en afweeg wat voor jou het beste matras is.