Een Nieuwe Look voor Je Woning: Ontdek de Kunst van het Behangen

10 May 2023

Een Nieuwe Look voor Je Woning: Ontdek de Kunst van het Behangen

Behang is een geweldige manier om snel en gemakkelijk de uitstraling van een kamer te veranderen. Er zijn veel verschillende soorten behang op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen.

In deze blog bespreken we enkele populaire soorten behang, zoals renovliesbehang, glasvliesbehang en scanbehang.

Renovliesbehang

Renovliesbehang is een soort behang dat bestaat uit een mix van papier en textielvezels. Het wordt vaak gebruikt om muren te renoveren en te verstevigen.

Renovliesbehang heeft een gladde structuur en is verkrijgbaar in verschillende diktes. Dit type behang is ideaal voor muren met kleine oneffenheden, omdat het deze oneffenheden camoufleert en zo zorgt voor een strakke afwerking.

Bovendien is het overschilderbaar, waardoor het perfect is voor mensen die graag regelmatig van kleur willen veranderen.

Glasvliesbehang

Glasvliesbehang is vergelijkbaar met renovliesbehang, maar het bestaat volledig uit glasvezels. Het is sterk en duurzaam en wordt vaak gebruikt in openbare gebouwen, ziekenhuizen en scholen. Het heeft een hoge brandwerendheid en is verkrijgbaar in verschillende patronen en structuren.

Glasvliesbehang is niet alleen brandwerend, maar ook geluiddempend en isolerend. Het is daarmee een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een behang dat niet alleen mooi is, maar ook functioneel.

Scanbehang

Scanbehang, ook wel vliesbehang genoemd, is een populair type behang vanwege de eenvoudige manier van aanbrengen. Het behang wordt namelijk droog aangebracht, waardoor er geen behangtafel nodig is.

Scanbehang is verkrijgbaar in verschillende patronen en structuren, van klassiek tot modern. Het is een veelzijdig type behang dat geschikt is voor elke kamer in huis.

Bovendien is het overschilderbaar, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan elke nieuwe interieurtrend.

Conclusie

Er zijn veel verschillende soorten behang op de markt, elk met hun eigen voordelen en eigenschappen. Renovliesbehang is ideaal voor mensen die een gladde afwerking willen met de mogelijkheid om regelmatig van kleur te veranderen.

Glasvliesbehang is een duurzame en functionele optie met uitstekende brandwerende, geluiddempende en isolerende eigenschappen. Scanbehang is een veelzijdig type behang dat gemakkelijk aan te brengen en aan te passen is.

Overweeg deze opties wanneer je op zoek bent naar een nieuw behang voor jouw huis.