Sam Smith is 'niet meer geïnteresseerd in wat mensen denken' over hun uiterlijk: 'Ik heb nu het tegenovergestelde van lichaamsdysmorfie'

23 Jan 2023

Sam Smith is 'niet meer geïnteresseerd in wat mensen denken' over hun uiterlijk: 'Ik heb nu het tegenovergestelde van lichaamsdysmorfie'

Zanger Sam Smith voelt zich zelfverzekerd en gelukkig in hun uiterlijk. (Foto: VALERIE MACON/AFP via Getty Images)

Sam Smith voelt zich eindelijk lekker in zijn vel en vertelt dat ze "nu het tegenovergestelde hebben van lichaamsdysmorfie."

De "Unholy"-zangeres, die zij/zij-voornaamwoorden gebruikt, sprak openhartig met de Sunday Times over hun reis naar positiviteit van het lichaam, waarbij hij opmerkte dat de progressie langzaam komt met het ouder worden. Smith is nu 30 en zegt dat ze eindelijk vrede hebben gevonden met hun uiterlijk.

"Binnen mijn branche is er zeker de vraag: 'Hoe moet een popster eruit zien?' Toen ik 25 was, kwam ik uitgeput van de tour. Ik keek naar rolmodellen in de lichaamswereld. Elke keer als ik naar het zwembad ging, voelde ik me zelfbewust, maar ik dwong mezelf om mijn topje uit te doen," vertelde Smith, wiens nieuwe album, Gloria, later deze week uitkomt. "Het loonde omdat ik nu het tegenovergestelde heb van lichaamsdysmorfie. Ik zie er fantastisch uit. Ik word eindelijk bruin. Ik ben verbrand op plaatsen waar ik nog nooit ben verbrand."

Maar die zelfacceptatie viel Smith niet altijd mee, die opmerkte dat hun ouders als kind Sam moesten overhalen om zich uit te kleden bij het zwembad. “Sam, kijk eens naar iedereen om je heen, alle soorten en maten! Doe hem uit, we zijn op vakantie!” ze herinneren zich dat hun ouders zeiden. Toch kon Smith het niet.

Nu 'gelukkiger in mijn vel', zegt Smith, voelen ze zich 'bevrijd, verlost van de druk die ik voelde toen ik jong was'. Wat betreft de aanleiding voor de verandering, noemde de Oscarwinnaar het perspectief dat men krijgt naarmate men ouder wordt.

“Mijn moeder zegt dat ik me niet meer druk maak om wat mensen denken naarmate ik ouder word. Ze heeft meestal gelijk', merkte Smith op.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Smith heeft zich uitgesproken over hun ervaring met het omgaan met een negatief lichaamsbeeld in het verleden. In een Instagram-bericht uit 2019 deelde de zanger hoe ze "hun lichaam hebben teruggewonnen" na jaren van moeilijkheden en "lichaamstrauma", waarbij ze opmerkte dat ze "altijd in oorlog zullen zijn met deze verdomde spiegel".

"Als ik in het verleden ooit een fotoshoot heb gedaan met zelfs maar een T-shirt aan, heb ik mezelf weken van tevoren uitgehongerd en vervolgens bij elke foto geplukt en geprikt en vervolgens normaal gesproken de foto weggehaald, ' Schreef Smith, met als onderschrift een foto waarop ze zonder shirt in spijkerbroek op het strand staan. "Gisteren heb ik besloten om de f*** terug te vechten. Neem mijn lichaam terug en stop met proberen deze borst en deze heupen en deze rondingen die mijn vader en moeder hebben gemaakt en waar ze zo onvoorwaardelijk van houden, te veranderen."

Verhaal gaat verder Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

In een gesprek in 2018 met Sarah Jessica Parker voor V Magazine, deelde Smith hoe ze zich steeds meer op hun gemak voelen voor de camera.

"Jij en ik hebben het een beetje gehad over het zelfbeeld," vroeg Parker aan Smith. "Hoe comfortabel voel je je vandaag voor de camera vergeleken met twee jaar geleden?"

“Het is totaal anders. Ik denk dat dat komt doordat ik ben afgevallen', zei Smith. 'Toen ik mijn eerste muziekvideo's opnam, was ik gewoon niet blij met hoe ik eruit zag, dus probeerde ik controle te krijgen over de manier waarop de camera bewoog. Ik werd een beetje obsessief. Ik keek constant in de spiegel, kneep in mijn middel en woog mezelf elke dag.”

Smith vervolgde met te zeggen dat die dagen voorbij zijn, en sindsdien zijn ze erin geslaagd hun gelaatstrekken te omarmen.

"Nu ben ik op een punt gekomen waar ik echt dol ben op mijn striae en ik geniet gewoon van mijn lichaam," concludeerde Smith.

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​maak kennis met de persoon achter de hoo met de Yahoo Life-nieuwsbrief. Meld u hier aan.