NFL-ontwerpvolgorde 2023: Picks 1-27 worden bepaald na de eerste twee rondes van play-offs

23 Jan 2023

NFL-ontwerpvolgorde 2023: Picks 1-27 worden bepaald na de eerste twee rondes van play-offs

Met de afsluiting van de wildcard- en divisierondes van de NFL-play-offs zijn de eerste 27 keuzes van de 2023-trekking bekend.

Hoewel de eerste 18 keuzes al aan het einde van het reguliere seizoen waren gemaakt, worden playoff-teams pas opgenomen als ze zijn uitgeschakeld. Dat betekent dat we vanaf zondagavond nog negen teams aan de lijst kunnen toevoegen.

Wat betreft de vier teams die volgende week in de Conference Championship-wedstrijden spelen? We zullen moeten afwachten.

De Chicago Bears hadden de nummer 1 overall al binnengehaald dankzij een wilde 'come-from-behind'-overwinning van de Houston Texans op de Indianapolis Colts in de reguliere seizoensfinale.

De Texanen stonden in de rij om de eerste plaats veilig te stellen, maar speelden in plaats daarvan om te winnen en het seizoen af ​​te sluiten met het op één na slechtste record van de competitie met 3-13-1. De Bears behaalden voor het eerst sinds 1947 de eerste keuze dankzij een 3-14-campagne, waardoor een intrigerende dynamiek ontstond aan de top van de draft.

Beren hebben een QB: wat gaan ze aan de top doen?

Alabama quarterback Bryce Young wordt grotendeels geprojecteerd als de beste keuze, terwijl sommige kenners wijzen op C.J. Stroud uit Ohio State en Will Levis uit Kentucky. Maar de Bears hebben geen quarterback nodig. Ze zijn het zeldzame team aan de top van het ontwerp met legitieme hoop op de positie in Justin Fields. De Bears hadden moeite om overwinningen te behalen in 2022, maar dat lukte toen Fields in zijn tweede seizoen naar voren kwam als een van de meest dynamische bedreigingen van het spel achter het centrum. De taak is van Fields.

Dus nu bevinden de Bears zich in een benijdenswaardige positie. Kiezen ze hun positiespelers uit, waaronder potentiële baanbrekende verdedigers Will Anderson Jr. (Alabama) en Jalen Carter (Georgia). Of gebruiken ze hun positie om te ruilen met een QB-behoeftig team zoals de Texans of de Colts om meer ontwerpkapitaal op te slaan?

Er is genoeg intrige te vinden buiten de eerste keuze, waarbij meerdere teams zien dat ruilen vruchten afwerpt in premium draft-selecties. De Seahawks zullen de vijfde plaats kiezen dankzij de nu scheve ruil die Russell Wilson naar de Denver Broncos stuurde. De Lions zullen als zesde worden geselecteerd dankzij het sturen van Matthew Stafford naar de Los Angeles Rams. De Rams hebben een Super Bowl-trofee gewonnen en de Lions zullen nog een premium talent toevoegen aan een veelbelovende jonge selectie. Win-win.

Verhaal gaat verder

De Philadelphia Eagles hebben de nummer 10 van New Orleans' Saints dankzij een pick-swap in 2022. En de Texanen hebben de nummer 12 naast nummer 2 dankzij de ruil die Deshaun Watson naar de Cleveland Browns. Het is een van de drie first-rounders die de Browns in de deal hebben verworven.

Laat de ontwerpspeculatie beginnen.

Bestelling NFL Draft 2023, eerste ronde

1) Chicago Bears 2) Houston Texans 3) Arizona Cardinals 4) Indianapolis Colts 5) Seattle Seahawks (via Broncos) 6) Detroit Lions (via Rams) 7) Las Vegas Raiders 8) Atlanta Falcons 9) Carolina Panthers 10) Philadelphia Eagles (via Saints) 11) Tennessee Titans 12) Houston Texans (via Browns) 13) New York Jets 14) New England Patriots15) Green Bay Packers16) Washington Commanders17) Pittsburgh Steelers18) Detroit Lions19) Tampa Bay Buccaneers20) Seattle Seahawks21) Los Angeles Chargers22) Baltimore Ravens23) Minnesota Vikings24) Jacksonville Jaguars25) New York Giants26) Dallas Cowboys27) Buffalo Bills

De Bears hebben voor het eerst sinds 1947 de eerste keuze in de draft. (Robin Alam/Icon Sportswire via Getty Images)