Na zoveel drama zien de 49ers er prima uit

23 Jan 2023

Na zoveel drama zien de 49ers er prima uit

SANTA CLARA, Californië - Het spel dat aantoonbaar de aanleiding was voor een andere San Francisco 49ers die een NFC-kampioenschapswedstrijd tegenkwamen, was off-script. Dat is zo passend als maar kan voor deze editie van de franchise.

Met nog iets meer dan 5 minuten te gaan in het derde kwart en de stand gelijk tegen de Dallas Cowboys op zondag, bootlegde 49ers quarterback Brock Purdy naar links en hield zijn arm scheef. Elke optie die was ontworpen om open te zijn in het spel, was dat niet. En het zou waarschijnlijk dood zijn getrokken, behalve een gigantische witte handschoen in de lucht die toebehoorde aan strakke einde George Kittle, die op onverklaarbare wijze het veld in de lege ruimte lekte.

Als je Purdy de voorgaande zeven wedstrijden had gezien, was hij hier een beetje anders geweest op de quarterback-plek. Een man die kon bewegen, rekoefeningen kon doen, 'rondrennen en dingen kon doen', zoals hoofdcoach Kyle Shanahan het ooit verwoordde — zelfs als dat betekende dat hij tot over zijn oren insloeg en iets deed dat niet helemaal aan te raden was totdat het werkte.

Meestal was het nodig om te leunen op het overvloedige talent om hem heen om een ​​spel goed te maken. En plotseling was daar zijn strakke uiteinde, ogen wijd open als dinerborden, met zijn hand ter grootte van een honkbalhandschoen in de lucht. Purdy zou moeten planten en een beetje over het veld moeten gooien, op een spel dat lang had geduurd en geen veilige opties meer had. Het soort dingen dat een risico vormt voor doorgewinterde veteranen en dat voor een rookie vrijwel onmogelijk is.

Dus Purdy gooide het natuurlijk. Dat is wat hij doet. Dat is wat dit hele team doet, naar plaatsen gaan die, als je ver genoeg terugkijkt, eigenlijk niet de bedoeling was.

Wat daarna gebeurde, waren hoogtepunten en geavanceerde natuurkunde. Purdy liet los op zijn eigen 14-yardlijn en keek toen toe hoe Kittle hem met zijn rechterhand bij de 39... van zijn gezichtsmasker bij de 40... naar zijn linkervingertoppen bij de 41... en ten slotte, in beide handen van Kittle terwijl hij dook bij de 47 - net zoals Cowboys cornerback Trevon Diggs een verpletterende treffer met centimeters miste. De winst van 30 meter bracht het publiek in vervoering omdat het deel uitmaakte van een rit van 10 wedstrijden en 91 meter die eindigde met een touchdown en een voorsprong die de 49ers nooit overgaven in een 19-12 overwinning op de Cowboys.

Verhaal gaat verder {"@context":"https://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Speel niet te missen: Kittle's jonglerende vangst met één hand gaat voor 30-YARD winst" ,","description":"San Francisco 49ers sluiten George Kittle's jonglerende vangst met één hand voor een winst van 30 meter nadat quarterback Brock Purdy naar buiten rolt en er een over het veld naar hem toe gooit.","thumbnailUrl":"https:/ /s.yimg.com/uu/api/res/1.2/jgAAL6c_4Rectr4upReo2w--~B/dz0xMjgwO2g9NzIwO2FwcGlkPXl0YWNoeW9u/https://s.yimg.com/hd/cp-video-transcode/production/9b6c36f8-1aca-3dbe-ac7c -1053a88dc8f4/2023-01-23/02-52-42/c5c672e4-091e-5366-8062-28962edaa5c0/stream_1280x720x0_v2_3_0.jpg","uploadDate":"2023-01-23T01:53:23Z","duur": "PT35S","contentUrl":"https://video.media.yql.yahoo.com/v1/video/sapi/hlsstreams/9b6c36f8-1aca-3dbe-ac7c-1053a88dc8f4.m3u8?site=sports®ion=US&lang=en -US&devtype=desktop&src=sapi","embedUrl":"https://sports.yahoo.com/video/cant-miss-play-kittles-juggling-015323413.html?format=embed","identifier":"9b6c36f8 -1aca-3dbe-ac7c-1053a88dc8 f4"}

"Ik sta letterlijk niet eens in de read [on the play]", zei Kittle na de overwinning van de 49ers. “Ik zag net een soort ruimte en hij had het nog niet gegooid, dus ik ging gewoon het veld op. Hij gaf me een vangbare bal en ik probeerde gewoon dramatisch te zijn. Het is voor tv, man. Proberen een beetje dramatisch te zijn, de kijkcijfers verhogen. Dat is alles waar we hier voor zijn.”

Nou, misschien zijn niet alle 49ers hier voor. Er ligt weer een Super Bowl-ligplaats op tafel, met San Francisco nu op weg naar de Philadelphia Eagles op de weg in de NFC-titelwedstrijd volgend weekend. Kittle en Purdy creëerden een circusvangst die nu de hele cirkel rond maakt, door de 49ers, een van de grootste soapseries van afgelopen seizoen, naar een plek te brengen die minder waarschijnlijk leek naarmate het seizoen dichterbij kwam.

Zondag naar Kittle luisteren en het team trillend van energie de kleedkamer zien binnengaan na de overwinning op Dallas, leek dat drama zo ver weg. En misschien is dat een opmerkelijk bewijs voor teams die talent hebben, maar ook een golf van disfunctioneren buiten het seizoen. iets dat suggereert dat zelfs wanneer zoveel onzeker of zijdelings lijkt, tijd of talent of coaching (of alle drie) het allemaal weer bij elkaar kan brengen.

Opdat we niet vergeten dat het nog niet zo lang geleden was dat Kittle afgelopen juni de mediarondes deed om promotiewerk te doen voor zijn Tight End University-onderneming, toen schijnbaar elke andere vraag uit een onweerswolk kwam. Wideout Deebo Samuel had een ruil aangevraagd en sommigen meenden dat hij zijn laatste wedstrijd voor de 49ers had gespeeld. Jimmy Garoppolo herstelde nog steeds van een schouderoperatie en stond op de een of andere manier nog steeds op het rooster - terwijl hem tegelijkertijd werd verteld weg te blijven. Niemand had enig idee of de tweedejaars quarterback Trey Lance in staat was om een ​​accurate passer te zijn, laat staan ​​om het losgeld van het wisselgeld dat werd uitgegeven om hem te verwerven, waar te maken. Wunderkind aanvallende coördinator Mike McDaniel was vertrokken naar de Miami Dolphins en had zijn briljante run-game blauwdrukken meegenomen. Gratis uitzendbureau was grotendeels stil geweest en de draft class had geen eerste ronde keuzes, maar er werden genoeg grappen gemaakt over het nemen van een quarterback (Purdy) met de 'Mr. Irrelevant” laatste keuze. En toen het seizoen eenmaal begon, kwam de bekende blessuremicrobe precies op tijd.

Tegen het einde van week 7 stonden de 49ers 3-4, was Lance klaar voor het seizoen en was Garoppolo opnieuw de startende quarterback. Zelfs ruilen voor het teruglopen van Christian McCaffrey leek op zijn best optimistisch en in het slechtste geval wanhopig. Maar dat was het grappige aan dit seizoen voor de 49ers. Ze zijn het afgelopen jaar meerdere keren afgeschreven als "grote afbeelding" dood. Van het Lance-Garoppolo-drama tot de vroege blessures, van een sputterende start tot het zich moeten wenden tot Purdy nadat Garoppolo gewond raakte, de 49ers leken op de een of andere manier boven de puinhoop te zweven, zo niet op onverklaarbare wijze te falen.

De quarterback-situatie Trey Lance-Jimmy Garoppolo was een van de grote krantenkoppen buiten het seizoen voor de 49ers. Dus natuurlijk heeft rookie "Mr. Irrelevant" Brock Purdy hen naar de NFC-kampioenswedstrijd geleid. (AP Photo/Josie Lepe)

Natuurlijk zouden we uitzoeken wat we een jaar geleden niet wisten, of zes maanden geleden... of zelfs acht weken geleden. Dat defensieve einde Nick Bosa en zijn omringende eenheid zouden gezond worden en in een dodelijk instrument veranderen door toedoen van coördinator DeMeco Ryans. Dat McCaffrey perfect zou passen bij een overtreding die op het juiste moment diep, gezond en synchroon werd. Dat sommige van de andere NFC-kanshebbers zouden beginnen te vervagen, wat een pad zou bieden naar het nummer 2-zaadje in het 'postseason' en een paar thuiswedstrijden. Of dat het allerbelangrijkste is dat Shanahan gelijk had toen hij bij Purdy bleef en beweerde dat hij een levensvatbare starter was, in plaats van een poging te wagen voor een andere, meer ervaren castoff als quarterback (zoals bijvoorbeeld Baker Mayfield).

Het is raar hoe deze dingen de afgelopen seizoenen bij elkaar zijn gekomen voor Super Bowl-winnende teams. Ze maken worstelingen door op het veld of maken rommelige roosterbeslissingen of blessures - dan klikken ze in januari op een baan en is al het andere vergeten. Twee jaar geleden zagen we het gebeuren met de Tampa Buccaneers en Tom Brady, die 7-5 waren en pas half december werden afgeschreven. Afgelopen jaar? De geschiedenis vergeet dat de Los Angeles Rams op 7 en 4 december deelnamen en eruit zagen als gewoon weer een solide team met een schot om wat lawaai te maken.

Niemand herinnert zich het drama rond die teams of de details die niet helemaal klopten. Iedereen ging ervan uit dat ze er perfect uit moesten zien en merkten toen niet op wanneer beiden bezig waren perfect te worden. Dat is hoe dit 49ers-team zich kan voelen: in staat om de Seattle Seahawks te verslaan en de Cowboys uit te putten, en dan misschien op pad te gaan en een Eagles-team omver te werpen waarvan sommigen nog steeds twijfelen of het te verslaan is met een beginnende quarterback aan het roer.

Net als de afgelopen twee Super Bowl-winnaars, is dit het off-script pad. Met een wideout die zes maanden geleden niet in de stad wilde zijn, een quarterback die helemaal niet in de stad had moeten zijn en een technische staf die uit de NFC-titelwedstrijd van vorig seizoen struikelde en misschien een Super Bowl heeft gemist venster. Als je teruggaat naar het afgelopen jaar en elke onverwachte wending, kun je tal van redenen vinden waarom de 49ers niet opnieuw op grote afstand zouden moeten komen.

Maar ze gaan er toch heen. Dat is precies wat dit team en deze quarterback doen.