Ik werd moeder terwijl mijn man in het leger diende. Dit is wat ik ga missen aan de community die ik heb gevonden

23 Jan 2023

Ik werd moeder terwijl mijn man in het leger diende. Dit is wat ik ga missen aan de community die ik heb gevonden

Voor deze moeder betekende het hebben van een echtgenoot in het leger dat ze haar jonge kinderen omringde met gemeenschap en verbondenheid. (Foto: Getty)

Voordat hij in 2021 het leger verliet, diende mijn echtgenoot in het leger, een functie die hem naar het buitenland bracht en naar verschillende bases in het land. Ons gezin woonde gedurende een periode van vijf jaar in drie verschillende staten.

In 2019 werd ik moeder van twee jongens onder de 2, dankzij de geboorte van onze zachte en schattige pasgeborene. Ik had nu twee maten luiers om te verschonen, twee slaapschema's om onder de knie te krijgen en de dubbele uitdaging om tijd te vinden om te slapen en mezelf te wassen terwijl ik nog steeds aan het werk was en iedereen in leven en gemakkelijk gevoed te houden. Dat was een tijdlang mijn Everest.

Aangezien mijn echtgenoot een actief lid van het leger was, betekende dit twee dingen. Ten eerste waren we officieel een militaire familie van vier. Ten tweede was ik niet langer nat achter de oren, als moeder of als militaire echtgenoot.

Ik wist hoe ik onze jongste moest inschrijven voor militaire gezondheidszorg, ik wist dat het schema van mijn man terug zou gaan naar zijn oude slopende zelf zodra zijn vaderschapsverlof van drie weken voorbij was (vanaf dit jaar krijgen leden van het leger nu 12 weken van betaald verlof). Ik kende alle stereotypen die mensen over ons dachten als we in het openbaar uitgingen. En ik wist wie onze vrienden waren. Wat nog belangrijker was, ik wist wie we als onze familie beschouwden.

Na de bevalling hadden we mensen die ons eten brachten. We woonden 20 mijl van de basis - een lastige rit - en toch waren het alleen militairen die ons eten, zelfgemaakte, met de hand bezorgde gerechten brachten. Ze kwamen ongevraagd helpen met klusjes. Ze deden het omdat ze wisten dat we hulp nodig hadden, en omdat onze bloedverwanten honderden kilometers verwijderd waren.

Ondertussen gaven onze stadsvrienden, buren en kerkvrienden ons onze ruimte. Ze zeiden dat we moesten vragen of we iets nodig hadden. Als we iets nodig hadden, waren ze slechts een sms of telefoontje verwijderd. Ze waren genereus en boden aan, maar we wisten niet wat we nodig hadden, wisten niet wat we moesten vragen. Het is niets voor hen; ze hebben niet dezelfde soorten onbekenden meegemaakt. Militaire families hebben dat, en ze stappen zonder twijfel in.

Dat is echter een van de grootste voordelen van een militaire familie zijn: je maakt snel goede vrienden. Je hebt geen oude vrienden om op te vertrouwen. Je verhuist ergens gloednieuw en zoekt op Google naar de dichtstbijzijnde supermarkt om een ​​liter melk op te halen. Je begint helemaal opnieuw en je hebt mensen nodig om je vooruit te helpen. En met veel raakvlakken duurt het niet lang om die mensen te vinden.

Verhaal gaat verder

Willekeurige drop-by's veranderden in hangouts. Een stuk gereedschap uitlenen aan een medesoldaat betekende de avond samen als gezin doorbrengen. Dat urenlang langskomen was onze norm. Als je nieuw bent in de stad en een gezin hebt, ben je niet bezig met evenementen in de gemeenschap. Je hunkert naar nieuwe vrienden en dingen om te doen, en anderen in de militaire gemeenschap zitten in exact hetzelfde schuitje.

Alleen mensen die met diezelfde onbekenden hebben geleefd, kunnen erin gedijen. Niet weten wanneer je gaat verhuizen, of waarheen. Niet wetend of de kinderen halverwege het semester van school worden gehaald. Niet wetend of je een ziel zult kennen als je naar de volgende plek gaat.

Terwijl ik in digitale marketing werkte, zijn er veel militaire echtgenoten die vanwege deze onbekenden geen baan hebben. Maar dat betekent niet dat ze niet werken. Thuis zijn met kinderen, verhuizingen van het hele gezin plannen, nutsvoorzieningen opzetten, belastingaangifte doen in meerdere staten, inschrijven voor scholen... de lijst is eindeloos. Militaire leden hebben geen vaste schema's, wat betekent dat de partner vaak wordt overgelaten aan beide kanten van de huishoudelijke verantwoordelijkheden of om de speling op te vangen wanneer hun soldaat onverwachts laat of 's nachts moet werken.

In of verbonden zijn aan het leger maakt geen deel uit van je leven; het is een levensstijl. Mijn familie groeide geweldig terwijl mijn echtgenoot in het leger zat. We kregen onze twee prachtige jongens, we leerden op onszelf te leven - weg van degenen die we kenden - en hoe we samen konden groeien. We werden volwassen en werden emotioneel sterker door te leren omgaan en verder te gaan terwijl we op elkaar leunden. We hebben het type gezin gevonden dat we willen hebben, het type gezin dat we willen zijn.

Het leger heeft ons geholpen om te komen waar we nu zijn.

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​maak kennis met de persoon achter de hoo met de Yahoo Life-nieuwsbrief. Meld u hier aan.