Gokkers bleven de Chiefs pakken, en Jaguars verpesten al die weddenschappen met achterdeurdekking

23 Jan 2023

Gokkers bleven de Chiefs pakken, en Jaguars verpesten al die weddenschappen met achterdeurdekking

Gokkers waren zoals gewoonlijk dol op de Kansas City Chiefs.

De line-up voor de divisieronde van de Chiefs tegen de Jacksonville Jaguars bleef de hele week stijgen doordat er geld binnenkwam op Kansas City. Het was op Chiefs -8,5 gedurende de week, daarna -9 en het sloot op -9,5 bij BetMGM. De Chiefs kregen 75 procent van het geld dat werd ingezet op de divisieronde bij BetMGM.

Dat betekent dat er veel boze gokkers waren op zaterdagavond.

De Chiefs stonden het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong en stonden laat met dubbele cijfers voor, maar bleven de Jaguars kansen geven. Kansas City leidde met 27-17 toen Jamal Agnew binnen de 5-yardlijn rommelde, wat een verpletterend spel was voor Jaguars-gokkers. De Jaguars dwongen een trap af, maar Trevor Lawrence gooide meteen een onderschepping. Het enige dat de Chiefs nodig hadden, was de klok doden. Ze konden het niet. Ze punteerden terug naar de Jaguars. Jacksonville had nog 1:04 over en weinig kans om te winnen, maar de Jaguars gaven niet op.

Lawrence schoot met passes van 11 en 21 om de Jaguars op de rand van velddoelpositie te krijgen. Jacksonville zou een velddoelpunt proberen in plaats van er automatisch voor te gaan, omdat het een velddoelpunt en een touchdown in een bepaalde volgorde nodig had. Op de derde plaats passeerde Lawrence - het was zijn 39e en laatste pass van de avond, en zijn over/under voor passpogingen was 38,5 bij BetMGM - en kreeg nog 5 yards. Misschien was dat het verschil toen Riley Patterson inviel en een velddoelpunt van 48 meter sloeg. Dat sneed de voorsprong van de Chiefs terug naar 27-20. Toen de Chiefs de on-side kick herstelden, hadden Jaguars +9.5 gokkers de achterdeur.

Gokkers van Kansas City moesten het gevoel hebben dat ze aan de goede kant stonden en verloren. Patrick Mahomes liep een enkelblessure op die zijn spel duidelijk beïnvloedde. De Chiefs zouden vier kwartalen waarschijnlijk met dubbele cijfers hebben gewonnen met een gezonde Mahomes. Toen konden de Chiefs de cover aan het einde niet wegleggen.

De Chiefs waren dit seizoen een slechte gok. Ze waren dit seizoen slechts 5-11-1 tegen de spread, een van de slechtste records in de NFL. Dat komt omdat oddsmakers weten dat gokkers graag de Chiefs nemen en de spreads opblazen om zich daaraan aan te passen. Op zaterdag maakten die extra punten het verschil.

Trevor Lawrence en de Jaguars versloegen de Chiefs niet, maar ze dekten. (Foto door Jason Hanna/Getty Images)