Ed Reed zal Bethune-Cookman niet coachen nadat de twee partijen het niet eens kunnen worden over een contract

23 Jan 2023

Ed Reed zal Bethune-Cookman niet coachen nadat de twee partijen het niet eens kunnen worden over een contract

Ed Reed wordt toch niet de coach bij Bethune-Cookman.

De Hall of Famer liet zaterdag weten niet tot een contract te kunnen komen met de FCS-school om de volgende voetbaltrainer te worden. De HBCU maakte op 27 december bekend dat het een principeakkoord had bereikt met Reed om de hoofdtrainer van het team te worden.

"Bethune-Cookman University heeft met mijn juridische team samengewerkt om contractvoorwaarden op te stellen met de taal en middelen waarvan we wisten dat ze nodig waren om een ​​succesvol voetbalprogramma op te bouwen", aldus Reed in een verklaring.

“Het is mijn wens om niet alleen voetbal te coachen, maar om een ​​agent van verandering te zijn waar de meeste mensen gewoon over praten. Na weken van onderhandelingen heb ik echter te horen gekregen dat de universiteit mijn contract niet zal ratificeren en de overeenkomst die we in principe hadden, waarin voorzieningen en middelen waren opgenomen die het best nodig waren om de studentenatleten te ondersteunen, niet zal nakomen.”< /p> Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Reed toonde publiekelijk frustratie over zijn nieuwe werkgever sinds hij was aangekondigd als de hoofdtrainer van het team. Zondag ging Reed live op Instagram en klaagde hij over de omstandigheden op school en in zijn kantoor. Volgens Vibe heeft hij zelfs in het openbaar gedebatteerd om de baan niet aan te nemen in een andere Instagram Live vanwege wat hij op school zag.

Maandag gaf Reed een verklaring af aan HBCU Gameday waarin hij zijn excuses aanbood voor wat hij in het weekend had gezegd.

"Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan alle BCU-medewerkers, studenten en alumni voor mijn gebrek aan professionaliteit", zei Reed in zijn verontschuldigingsverklaring. “Mijn taalgebruik en toon waren onaanvaardbaar als vader, coach en leider. Mijn passie voor onze cultuur, verbetering en het oprichten van onze stichting kreeg het beste van mij en ik werd het slachtoffer terwijl ik ook op sociale media met tegenstanders omging. Ik ben me volledig bewust van de hardwerkende mensen op onze school die ook vechten om de zaken beter en financieel gezonder te maken.”

Reed, 44, was chef-staf in Miami voordat hij de BCU-baan aanvaardde.

Reed, geboren in Florida, speelde van 1998-2001 in Miami en werd meteen een All-Pro safety voor de Baltimore Ravens. Hij bracht 11 van zijn 12 jaar door in de NFL bij de Ravens en werd in 2019 opgenomen in de Pro Football Hall of Fame.

Door zijn vertrek bij Bethune-Cookman zit de ploeg enkele weken voor de voorjaarstrainingen zonder coach. Bethune-Cookman was 2-9 in 2022.

Pro Football Hall of Famer Ed Reed stemde er in principe mee in om in december de nieuwe coach te worden bij Bethune-Cookman. (Photo by Doug Murray/Icon Sportswire via Getty Images)